top of page

חוג הסילון: החיים הלא פשוטים של גברים על מטוסים

ב-2010 אריק גייזלר החליט לגדל זקן לראשונה בחייו ומאז הוא לא הביט לאחור. זמן לא רב אחר כך הוא נדרש להתרגל לחיים על מטוסים בתור מתכנת ומנהל, עד היום. עכשיו (כשבנתיים הוא מגדל את הזקן הארוך ביותר שלו), הוא מספר על האתגרים בלנהל את החיים בין הבית לשדה התעופה, ומספר לגברים אחרים איך הם יכולים לשמור על הגוף שלהם אחרי טיסות ארוכות ומתישות. וגם על הזקן

מכוכבי רוק, דרך אנשי עסקים ומכירות ועד למתכנתים, הרבה מאוד גברים מכירים את החיים על מטוסים. חיים שאמנם יכולים להיות מוגדרים כזוהרים (עבור המוזיקאים) וסוערים קרייריסטית (עבור הביזנס מן), אבל מביאים איתם הרבה קושי לשמור על שגרת חיים. על שינה, תזונה נכונה, וגם כמובן טיפוח. אריק גייזלר הוא מתכנת על (וגם מוזיקאי!) של חברת ״קלטורה״ הגדולה, מערכת לפיתוח קוד פתוח לניהול, יצירה ושיתוף של וידאו.

איך לטוס בנוחות

משדה לשדה. ״רוצו למקלחת אחרי הטיסה״

במשך שנים היה על קו תל-אביב-ניו-יורק-סינגפור-תל-אביב במסגרת עבודתו. לפני כשנתיים עבר עם משפחתו לניו יורק ואמנם הטיסות הן קצת קצרות יותר בתוך ארצות הברית, הוא עדיין מבלה שעות אינספור על מטוסים, מישיבות לישיבות, מפגישות לפגישות, מפרויקט אחד לשני, רחוק מאישתו והבת שלו. ״זה הכי קשה״, הוא אומר, ״אני מנסה להמעיט בנסיעות ארוכות ולהספיק את העבודה כמה שאפשר בנסיעות קצרות וצמודות אחת לשניה. ואם לצערי הנסיעה ארוכה יותר, אז כמובן שנקפיד על שיחות וידאו כל הזמן״.

טיפים לטיסות נעימות

גייזלר והזקן הג׳ינג׳י. ניין מאנט׳ס אנד קאונטינג

בחורף 2010, אז עוד בתל אביב, אריק התחיל לגדל זקן, הוא תמיד חשב על זה וסוף סוף אמר לעצמו שהוא חייב לנסות את זה פעם אחת. הוא גדל, התגלח, גדל, התגלח, בדק את הגבולות, עד שמצא בדיוק את המקום המושלם של הזקן על הפנים שלו. ומאז הזקן איתו. עכשיו, הוא מספר, הוא בתקופה הארוכה ביותר בחייו ללא גילוח (תשעה חודשים אנד קאונטיג!), מלבד כמובן סידורים קטנים פה ושם.

״קודם כל הזקן שלי הוא ג׳ינג׳י ואני לא. זה תמיד יהיה אחד הדברים הראשונים שישימו לב אליו״, הוא מספר, ״והוא מסמל עבורי סוג של גבריות חדשה. המראה כביכול מרושל, אבל בתכלס כמות הטיפוח ומה שנדרש בכדי שהזקן ייראה טוב זו עבודה לא קטנה. ואני מאוד אוהב את תהליכי ה-Grooming האלה״.

עשו לך פעם בעיות בביטחון בשדה תעופה בגלל הזקן?

״כל עוד הוא היה מסודר ומטופח - לא. הזקן מאוד שכיח כבר וזו לא באמת בעיה. היו כמה פעמים שהתרשלתי בסידור שלו וקיבלתי קצת ׳יחס מיוחד׳ בשדה תעופה בישראל, בחו״ל זה עוד לא קרה״.

לזקן יש נטייה להתייבש. מה אתה עושה אחרי טיסות ארוכות בשביל לסדר אותו? במיוחד כשאתה צריך ללכת ישר לפגישות?

״מקלחת, רחיצה של הזקן עם שמפו מיוחד, סירוק של הזקן, ועם שמן לזקן, וכשהזקן כבר ארוך אני יכול להמליץ על התהליך הזה כמובן כל בוקר גם בבית. לרוב לפני פגישות בכדי לוודא שהכל במקום אני אשמש גם בבלאם ואסרק אותו פעם נוספת, בדרך כלל עם מסרק עץ״.

מה האתגר הכי גדול בלשמור על הגוף שלך סביב הרבה טיסות?

״השינה, ולא חשוב כמה פעמים כבר טסת, תמיד יהיה איזשהו שינוי בגוף שלך כשתנחת. אלא אם כן יושבים במחלקה גבוהה - השינה היא אף פעם לא נוחה. ואני אף פעם לא מצליח להירדם. הכריות המיוחדות סביב הצוואר לא עוזרות, אולי כדור שינה לפעמים כן. אם זה היה אפשרי - הייתי מוסיף שירות של מיטות בטיסות שאפשר להזמין מראש. זה באמת יכול לפתור להרבה אנשים שנמצאים המון שעות על מטוסים הרבה בעיות.

לא האוכל?

(צוחק) ״אני מנסה שלא לאכול על הטיסות, תמיד זה הרגיש לי שזה לא נותן שום ערך לגוף לאכול אוכל של מטוסים. אני תמיד אוכל משהו מסודר בשדה התעופה או אקח את הזמן לאכול אחרי שנוחתים״.

״העצה הכי טובה שאני יכול לתת לגברים שרוצים להרגיש בנוח עם הגוף שלהם ונקיים ומסודרים ככל האפשר אחרי טיסה זה להיכנס למקלחת. למלון, או להיכן שהמקלחת מחכה לכם. לא חשוב כמה ננסה להישאר נקיים בטיסות ארוכות חייבים את המקלחת בכדי באמת לעשות ריסטארט. ואחר כך כל אחד ומנהגי ה-Grooming שלו. אני כן יכול להמליץ שלא להישאר לשבת, במיוחד לא בטיסות ארוכות, קומו ותתהלכו מעט, און ואוף, הלוך וחזור, תרגישו הרבה יותר קלילים הרבה אחרי שתנחתו״.

מטוס B-52, כשטיסות היו באמת קשות.

והנה עוד כמה טיפים קטנים מאיתנו:

  • בדרך כלל תוכלו למצוא בשדה התעופה גרסאות מוקטנות של מי פה שתוכלו להעלות איתכם לטיסה. אחרי כמה שעות על המטוס, אין דבר שיגרום לכם להרגיש כאילו יצאתם הרגע ממקלחת יותר ממי פה.

  • בנוסף למי פה, בדרך כלל תוכלו למצוא בשדה גם גרסא מוקטנת של קרם ידיים. כמו שכל הגוף מתייבש, כמובן שגם הידיים זקוקות לרענון מדי כמה שעות.

  • לפני הטיסה, עשו לעצמכם טובה וכנסו לצ׳ק אין אונליין כדי לוודא שיש לכם כיסא נוח, כל אחד וההעדפות שלו, יש גם אתרים כמו Seatguru שמדרגים את נוחות המושבים לפי סוג המטוס, מומלץ לבדוק.

  • אל תשבו ליד תינוק. גם אם זה תלוי בחיים שלכם, אל תשבו ליד תינוק. אלא אם כן אתם אבא שלו ואז אל תטוסו איתו עד שהוא לא תינוק.

  • אם אתם כמונו, בטיסות הרגליים שלכם הופכות לרגליים של שרק וממש קשה לזהות אותן מרוב שהן נפוחות. אז תעשו לעצמכם טובה וחלצו נעליים. אומרים שחוש הריח מתכהה בטיסות אז אל חשש לאנשים סביבכם, הם תתרנים.

  • אל תאכלו דברים כבדים מדי לפני ובמהלך הטיסה. לבטן, כמו לרגליים, יש נטייה להתנפח בלי קשר, אז אל תתנו לה גם סיבה טובה לעשות את זה בלי קשר.

  • על אותו עיקרון, אל תשתו משקאות מוגזים, הכי טוב - מים. והרבה מהם.

  • אפליקציות להרגעת ג׳ט לג - אם אתם לקראת טיסה ארוכה, ממליצים לכם בחום להוריד אפליקציות jet lag למיניהן. מכניסים את השעון המקומי, והשעון ביעד, והאפליקציה מכינה לכם תוכנית שינה כמה ימים לפני הטיסה, וכמה ימים אחריה. במידה ותוכלו להתמיד בתוכנית, זה יעזור לכם לנחות נחיתה רכה.

ובלי קשר לכל הקשיים והסירבולים, אין דבר יותר טוב מלטוס קצת לחו״ל. אם זה לעבודה, או לכיף, זה כנראה יתן לכם קצת זמן לקבל פרספקטיבה חיצונית לכל הצרות שלכם, וכנראה יעזור לכם לקבל החלטות טובות יותר. אז טיסה נעימה!

bottom of page